tisdag 15 juni 2010

Logg-blogg snurr 2

Dags för en liten fortsättning av vår resa.
resume/ Efter att ha lämnat RBKs trygga hamn stävade vi ju mot Södertälje för slusstning ut i stora havet.
Måndagen den 14 vaknade vi och fick styra emot Trosa då "OLE" kräver ett visst mått av oljeblandat. Sista biten kom turligt nog vinden och hjälpte oss att kryssa in till Trosa där vi shoppade bränsle till både OLE och till oss själva. Vår resa fortsatte så per OLE för att avslutats i Nävekvarns båtklubbs gästhamn. Här fanns nu ordentliga dushmöjligheter, dock glömde vi att köpa ett nytt ätligt bröd. Det som "kocken" serverade visade sig innehålla hårdtuggade partiklar, kan det ha varit torkade vivlar? hmm oätligt var det i alla fall.

Tisdag 15-de.
Solen väckte oss och följde oss när vi lämnade Nävekvarn i riktning mot Arkö. EFter en blandad tur med hälp av segel & OLE nådde vi så MEM och den första slussen i Göta Kanal. Efter att ha betalat en förmögenhet, nja snarare 2 fick vi så assistans i första slussen och var så på resa i Göta Kanal!
Här fortsatte resan och efter att ha slussat 3 ggr nådde vi den mycket pittorseska staden Söderköping 17,30.
Fick nu plats bland andra båtturister vid stadens gästbrygga. En promenad i stan med middag. Vårt promenerande avslutades med en tur till Statoil för fyllning av våra dunkar. OLE må vara en liten rackare på 6hk, men se soppa vill han ha. Satans Norrman!!!
Norge, Norge det är ett ruttet land, Norrmän, norrmän ett jävla rövarband....
Fylle glaset med Tulla
more och fortsätter aftonen utan blogg....
Hej hopp
PS foton lär dyka upp så snart vi träffar på ett kraftvärk...
Lise-Lott o Johnny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar