tisdag 26 april 2011

äntligen det närmar sig




Så har våren visat sig på Orust. Soleb skiner, det är 14 grader varmt i vattnet! Samtidigt har fan flugit i mig och jag har därmed hårdjobbat med vår fina båt. En båt som för bara ett par veckor sedan pga bristfällig täckning hade ett större isblock i kölsvinet. Detta är nu borta och efter att ha slitit med färgskrapan så ryggen gick ur led, har båten idag fått ny giftig bottenfärg med avsikt att västkustens undervattens fauna inte ska bosätta sig på skrovet.
Ny vattenlinje blev det också, nu återstår visserligen en del jobb med lackning av vissa delar i inredningen. Men det viktigaste lär vara att på fredag före Valborgsmässo afton ska hon återbördas till sitt rätta element - havet.

Trist nog står jag också för en del extraarbete. Elisabeth´s o Rune´s brygga som är vår båts viloplats har packat samman till följd av IS, med andra ord fruset vatten som blir så förbannat hårt och kallt att det inte ens går att bada i det. Nu har denna is dessutom misshandlat bryggan varför denna måste repareras. shit happens. Men som vanligt i denna hemma hamn bjud det på både trevligt sällskap och kaffe vid besöken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar