lördag 30 april 2011

Dyveka!


Hur var det nu? Liten propp(dyveka) sakte synk, stor propp hurtig synk. I alla fall var det så i den första Göta Kanal filmen.

Nu handlade mera om sjösättning av vår Amigo 23a. Allt gick som väntat och plötsligt hängde hondär i två stabila stroppar framför trucken där Thomas skötte spakarna på ett ytterligt proffessionellt sätt (hur förbaskat många F - S -L ska det vara i det ordet).



Bit för bit närmades hon sig vattenytan för att till slut släppas loss från stropparna och trots helvetes scenariet med propparna sjönk hon inte. Nej istället vidtog montering av riggen samt justering av densamma. Efter en stunds idogt arbete var det klart så långt, nu vidtog att sätta dit storsegel och genua. Av gammal vana brukar jag ha storen lindad kring bommen och genuan liggande klar för att hissa på däcket. Fann trist nog en sön som var skadad på genuan så denna får jag ta hem och sy samman snarast.





Nya Amigo vimpeln är självfallet hissad och lyser upp!


Allt nog den 29 april 2011 sjösattes "S/Y submissive" vid Vindöns Marin & Camping. Idag ska hon seglas till sin hemma hamn hos Rune & Elisabeth.

2 kommentarer:

  1. En vimpel i riggen och en på väggen i mitt sovrum.
    Känns tryggt och coolt :-)
    Tack för att du tog besväret.
    Har ett nytt förslag, du får publicera det, samt du har ju de rätta kontakterna. Hemsidan har jag gjort ett par inlägg på idag, samt efter 2 timmar (!) lyckats publicera en bild bland medlemsbilderna!
    Jo, vi MÅSTE få motsvarande dekal som SXK's, vilken är spegelvänd och sätts på insidan av bilfönstret. Mkt snyggt, säga vad man vill om SXK :-)
    Bara tacka för ditt besvär med vimparna ännu en gång

    Mats

    SvaraRadera
  2. Vi var två grabbar, drygt 20 år, som hade köpt en gammal 22:a, 11 m lång och 1.65 bred, läckte som ett såll - ovanifrån! Målat canvasdäck, genomblöta sovsäckar, kläder, det enda som var torrt var handdukarna!
    När vi skulle sjösätta i Billdal, i början på 1970 talet och båten hängde i slingorna sa kranskötaren: "Var har i dyvecka?". Två UFOn tittade på varandra. Ingen aning, men lösningen blev genial. Korkskruv, billig rödvinare, kork ut, trycktes och hamrades in. Vid upptagningen var det bara att skrubba fram den, ut med korkskruv och - plopp, så kom det en stråle! Många garv.
    Hae fajktiskt dyvicka på Amigo 40an. Torkar ur så fint, så fint och genomventilerar från topp till tå!
    Mats

    SvaraRadera