fredag 3 juli 2009

sightseeing Sweden, eller på landbacken snurr.

Ja så packade vi in oss i bilen, varmt som "h" redan vid starten styrde vi nosen (ja den där krumbuktiga katten som sitter där) emot Malmö. Baksätet fyllt med två rasande förtjusande ungdomar som tjattrade frenetiskt. Värmen var som sagt en smula på frestande och självfallet förbannade jag faktumet att den "gröne" inte hade en fungerande A/C. Speciellt med tanke på att vår "Cab" har en väl fungerande sådan som dock inte behövs eller gör nytta.

Allt nog i Malmö packades en liten dotter in för vidare färd till Sveriges sydligaste udde - Smygehuk där sedvanliga turistiska vykortsbilder togs samt en jäkligt god skaldjursbakelse avnjöts.




Nettan,Emil och Saga Bus fick besök och var med när vi drog till Kongens By i solen. Massor av promenerande på Ströget, Glass och självfallet en dejlig dansk ÖL i Nyhavn.


Vi körde så vidare till Skanör/Falsterbo där de kända "övergångstället för Gäss" besågs samt ett troligen kylslaget dopp. Det senare avstod jag dock på grund av min egen självbevarelsedrift.



Argument från högerstolen samt baksätet gjorde att vi nu styrde "catten" mot Per Gessles Tylösand för mera saltstänkt bad. Tjattret i baksätet fick mig att intensivt sakna gamla tiders mellanruta som ofta återfanns i lyxbilar. På så sätt hade jag kunnat dämpa tjattrets utbredning till framsätet. Badet blev en succe varvid bilens alla damer framförde en önskan om att stanna i dessa trakter. Kanske var det fina sandstranden.




-Hmm, okey man är väl lättövertalad. Efter badet gick resan därför vidare till Fjärås där en B&B-stuga togs i besittning till kostnaden av en mindre elreparation av min svågers traktor. Radion hade lagt av!!
Påföljande dag styrde vi så "catten" mot och slutligen till Orust, därmed var vi på den Riktiga Västkusten(min åsikt). En campingstuga bokades på Vindöns Camping innan sällskapet drog vidare till Smögen.




Ett Smögen som var betydligt lugnare än det varit tidigare, folklivet var inte alls lika intensivt som det brukat vara. Borta var i alla fall trängseln på bryggorna. Kan det vara att det "coola" innefolket förflyttat sig till annan ort?



Väl tillbaka vid campingstugan kollades datorn och plötslgit fann vi drömmen i form av en sommarstuga på Orust i rätt prisnivå. Dagen efter gjorde vi därför en koll på det aktuella stället samt ringde mäklare och berättade att vi var intresserade. Trist nog skulle vi inte kunna gå på visningen då den skulle ske dagen efter. Vi hann också med ett besök vid Trollhättans slussar.

Drömkåken visade sig i alla fall vara vad vi kunde se fin och dessutom fanns ytterligare två gäststugor på tomten som befanns vara ca 3-400 meter från strandkanten.
Ja så var vi tillbaka i Fjollträsk i hopp om att få en smula lugn, "captain" skulle jobba en vecka.
För min del innebar det ett nytt kraftag med den Aston jag ännu ej bemästrat. Vi fick dessutom besök av ett par Äkta Lappar.(sånna som bor norr om- jag vet inte vad). "captains bror med fru och barn var det i alla fall som bla förlustade sig på Grönan.
Vi hann även ta ut "lapparna" på en segeltur på Grodhavet, vilkens lugn kanske kunde liknas vid en skidtur på Fjälle, om än långt varmare och därmed skönare i mina ögon.
Lapparna reste vidare norröver och vifick chansen till ännu en segeltur under gårdagen bland dessa grodor. En tur som började bra med omk 2 m/s men som självfallet slutade med "nada" vind och fullt jobb för vår kära "ole". Vi fick i alla fall chansen att kasta draggen och äta en kulinarisk försenad lunch med inbyggd havsutsikt från alla kanter.
Den kulinariska måltiden bestod av potatis, laxbullar i citronsås samt inte att förglömma "Bullens Pilsnerkorv"! De ni.
Tidigare på dagen hade jag agerat båtmekaniker åt klubbens Polismakt som hade strul med sin Johnson.(föressten nära släkt med vår Ole). Problemet löstes och de kunde dra ut på böljorna i minst 20 knop.
En fin solig dag närmade sig sitt slut, captain ägnade en stund åt stickandets ädla konst och lyckades tappa en av dessa stickor på bryggan vid båthuset. Hmm vad som sedan skedde var att hon bytte till badkläder och började ett intensivt sökande som resulterade i:
Hon fann den!!!! och kunde stolt visa upp hitegodset...

En find dag, ja några fina dagar sammanfattade och nerpräntade med mest bilåka och bara lite segel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar