lördag 2 maj 2009

Helgjobb- hurra




Så var det dags för uppföljande rader. Under gårdagen var vi självfallet på plats ute på Värmdö. Solen sken och det var med andra ord underbart väder.





Per hade levererat återstående material - pusselbitar till vår byggsats i form av hyllor, luckor och inte att förglömma nåtad teak till sittbrunnen samt en durk. Lise-Lott drog igång med att lacka ruffluckan efter att ha slipat den och förvånades som brukligt är över resultatet och den vackra röd-bruna nyansen av honduras mahogony.



Vattenlinjen lackades med silver-chrome, vid ansyn av resultatet kände vi oss båda riktigt nöjda med resultatet. Nu återstod att lacka snobbrännan strax under relingen.




Den 2dr maj bjöd på strålande sol, XJS-cabben som använts under gårdagen visade dock sig omöjlig att använda denna soliga passande dag. VArför kan man fråga sig, och anledningen var att ingen behagade köra in resp ut ur det p-hus där den vilar under nätterna. Plastnyckeln råkade nämligen bli jnlåst på verkstan i torsdags. För att ta sig in i garaget måste jag därför vänta på att någon annan ska passera porten.

Å andra sidan hade vi både liten "Nella" och aningen större dotter "Camilia" med oss till Värmdö. Arbetsstyrkan var därmed utökad och förhoppningsvis fick vi gjort lite mer än om enbart vi två skött jobbandet. Dock tröttnade vår 15 åring efter en stund och tog sin tillflykt till bilen för en stunds sömn.


Mera lackning blev i alla fall gjord av trädetaljer, snobblinjen på BB-sidan lackad och vad som skall bli ett fäste för "Ole Trollslända" började ta form.


Mer jobb följer självfallet i morgon, då vi har bråda tider med sjösättning om den dryg vecka.



tack och hej- leverpastej / nej Torsk med Ägg-såsssss ska det vara.

MJ / LL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar